dinsdag 23 december 2014

Bregjes grote bed

Afgelopen nacht heeft Bregje voor het eerst in haar grote bed geslapen!

In mijn hoofd was ik al een tijdje bezig met haar bedje en het perfecte beddengoed, maar in peuterbed-formaat is de keuze niet heel reuze. Mijn streven was om niet te veel geld uit te geven, want het meegroeibed moet waarschijnlijk in no-time uitgeschoven worden.

Zo pakte ik het aan:

Een lits jumeaux dekbedovertrek van de HEMA werd doormidden geknipt. Precies de breedte van een peuterdekbed en zo had ik 2 dekbedovertrekjes voor de prijs van 1. Wat ik van de lengte af moest halen kon ik gebruiken voor de instopstrook.

Een gebloemd dekbedovertrek van Leenbakker werd verknipt tot twee twee hoeslakens. Het grootste voordeel van zo'n mooi hoeslaken vind ik dat het ook niet erg is als het bed niet opgemaakt wordt, want dan ziet het er zo gezellig uit.

De vakjes en het doosje aan de wand komen van de Xenos. Opgehangen zijn ze perfect voor boekjes en knuffeltjes. Het poezenkussen komt ook van Xenos en de andere twee kussen maakte ik al eerder (mijn eerste blog). Het dekentje haakte ik tijdens de laatste loodjes van Silkes zwangerschap.

Ik miste nog wat, maar heb nog geen poster en wilde niet een zoveelste vlaggenlijntje ophangen. En toen dacht ik ineens aan de blog van Wimke waarin zij een Confetti Wall maakte van plakfolie. Wat een snelle, leuke en goedkope manier om een feestje te maken van de slaapkamer.
De lampionslinger bij de HEMA riep mij de afgelopen maanden al vaak toe: 'neem mij mee!!' En nu had ik eindelijk een bestemming gevonden, dus hop in het mandje samen met die zelfklevende stickervellen.

Meegroeibedje en vloerkleed komen van IKEA.

Wij hebben vakantie, dus toen de meisjes gisteren op de opvang waren hebben wij haar nieuwe 'grote' bed opgetuigd. Wat was Bregje verrast toen ze thuis kwam! Ze was zo blij dat ze om half zeven al riep dat ze op bed wilde en ze werd pas om 8 uur vanmorgen wakker (2 uur later dan gebruikelijk!!).
Maar als ik haar zo zie liggen in haar bedje, dan snap ik dat ook wel!






Het bed is groot genoeg voor twee!




zondag 7 december 2014

baaibaai, zwaaizwaai

Het zit er weer op, drie dagen hebben we sinterklaas gevierd en vanmorgen hebben we hem definitief uitgezwaaid!

Ik maakte vorige maand al een knutselmap en besloot er toen nog twee te maken voor Sinterklaas. Heel ruim op tijd gepland, maar de afgelopen twee maanden viel hier weinig te plannen. Ik was zeven weken lang doordeweeks alleen met de meisjes thuis en Silke had ergens (alle opties zijn in gedachten gepasseerd) last van, waardoor ze mij nachtenlang wakker hield, de volle zeven weken.
In de weekenden moest ik bijtanken, sliep ik veel, piepte er tussenuit... even de stad in en zat dus weinig achter de naaimachine. Inmiddels is mijn man weer gewoon thuis en moest ik op het laatste moment de Sint-cadeaus nog in orde maken.

Ik wilde nog een tuto maken bij de knutselmappen, maar in verband met de hoge tijdsdruk is dat niet gelukt helaas...





De cadeauverpakking maakte ik van een oude schoenendoos, zoals ik hier ook deed. Maar ik sneed een groot stuk van de hoogte af.


De gelamineerde stofjes zijn van Petit Pan en bestelde ik bij keetje knutsel